mandag, juli 10, 2006

Fotball-VM 2006.

Jeg burde ha satt meg ned og blogget om VM'06. Om hvilket fantastisk mesterskap det var og om de spennende kampene vi har fått se. Om de utsolgte kampene, om de relativt fair-spillende kampene. Om dommerenes strålende innsats! Det er toppidrett å klare å ha så stor spilleforståelse at du ser en offside det menneskelige øye ikke skal klare å se!

Jeg er litt trist, da. Ikke fordi Italia vant. De har godt av en oppmuntring og jeg synes Lippi har fortjent et Verdensmesterskap, spesielt med tanke på hva han gjorde med Napoli. Jeg liker også Gattuso, en hardtarbeidende spiller med selvinnsikt og et smittende humør. Han viste i finalen at han er fair og var bidragsytende til at det ble en meget god, sportslig tone i finalen.

Helt til Materazzi gir Zidane en 'blodpupp', Zidane starter en ordveksling og det hele eskalerer som om det var en stripe land ved Gaze det hele dreide seg om! Det er trist. Vold hører ikke hjemme på en fotballbane!!!

Men så er det en del av meg som sier at Materazzi fikk som fortjent. Jeg husker fortsatt albuen hans mot Villareal i vårens CL-kvartfinale. Jeg har lest at han har et dårlig rykte, et rykte som sikkert var med på å få ham utvist mot Australia. Et rykte som gjør at mange italienere ikke vil ha ham på laget. (Selv om han uten tvil er en god spiller.) Zidane er ingen gullgutt han heller. Han har en hard oppvekst på gatene i Marseille, som Esten O. Sæther så nedlatende kommenterte, men det er jo også en stor del av sjarmen med fotball at den gir spillere fra harde kår en mulighet.

Kanskje var det et veldig treffende sorti for Store Zinedine Zidane, nå håper jeg på en fin karrierè for unggutten Ribery. Kanskje kvalifiserer Norge seg til EM'08?*

Så spørsmålet som alltid reises på slutten av et VM: "Finnes det et liv etter VM?"*** Det er lov å håpe.

** Erfaringen tilsier at så er tilfelle.

P.S. Min kompis som mener at alle franskmenn er diktelskende fløtepuser med et forsvar som det Norge hadde i 1940 har i alle fall sett at Franskmenn har stål i ben og panne, vett i armer... :P

2 Comments:

Anonymous Rune said...

De kjempet tross alt mot ITALIA, som ikke akkurat er et land kjent for sitt heltemot...

1:11 p.m.  
Blogger Supernøtt said...

Hei, hei gutt. Når skal vi få se nye poster? :D No pressure...

3:45 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home