søndag, juni 25, 2006

Tyskland vant VM'06!

Så er det avgjort. Vi er ikke en gang ferdig med 1/8-delsfinalene før det går klart frem at Tyskland k0mmer til å vinne nok et verdensmesterskap i fotball. Argentina vil spille en jevn kamp, men kommer til å tape for et Tyskland som gir 95% i steden for bare 70% som Argentina virker å tro er nok. Tyskland scorer i de siste minuttene argentinerne kun venter på ekstraomganger/straffekonkurranse. Så venter et tappert, men dog så dårlig England, eller et Portugal med hauger av utestegninger. For selv om "gute und alte Deutchland" var kapabel til å komme med griseri, (som dagens dommere ville slått ned på,) så virker det som om naboene i vest (Nederland) og Diktaturkompisstaten Portugal har overtatt den delen av å bringe sporten i vanry. I finalen venter kanksje Brasil, men heller ikke de yter noe særlig, og mot et lag som spiller i 95 minutter holder ikke det. Inget Sør-Amerikansk lag har noensinne vunnet et mesterskap på Europeisk jord, så nok en gang vil vi merke at fotball-VM handler om historie.

"Fotball er et spill på 90 minutter og når det er ferdig har (vest-)Tyskland vunnet" sa en gang Gary Lineker, en av Englands mange spillere som har vært med på å tape viktige kamper mot Tyskland på straffesparkkonkurranse og 'Golden Goal' og sjeldent har noen kommet med en uttalelse som bedre oppsummerer hvordan det har føltes å holde med lagene som har vært ofret for Tysklands maskin-fotball, grisespill og sjelløse tilnærming til fotballen. For meg har Tysklands Toni Schumacher eksemplifisert det tyske grisespillet og hvor mange ganger har jeg ikke grått over overfallene franske spillere har måttet lide under. Jeg snakker ikke kun om drapforsøket på Battistòn, men om han som i semi-finalen i '86 tappert holdt seg på bena i steden for å falle og få straffespark og andre som har truet til mål-tørke. For det er et faktum, at alle så ut til å slite med å score mål mot Vest-Tyskland, hvorpå Rummenigge eller "Der Bomber" eller en av de skuddvillige* tyskerne puttet et enkelt, billig mål når frustrasjonen hadde begynt å bre seg, for så å måke inn enda ett (fordi mål avler mål) da de andre brettet opp ermene. Den tyske, sjelløse maskinfotballen kan vi faktisk takke Norge for - selv om Drillo ikke hadde noe med det å gjøre. Da "Bronsjelaget" fra '38 scoret etter åtte minutter, gikk Fører Adoldf Hitler fra stadion. Da Norge sensasjonelt vant kampen 2-1, sparket Hitler, mannen som også sto bak overgrepet med å gasse i hjel jøder, den tyske treneren og anstatte en med "ordnung, willen und determinischon".

Så, istedenfor å felle mine tårer for Argentina på forskudd, så tenker jeg på å ramse opp "Willkommen zum Fussball" - Fotball-VM '06 hittil:


BRA: "A man can stand anything except a succession of ordinary days" -- Goethe


Jevnt. Færre lag betyr færre intedsigende kamper mellom kjipe lag.

Folkelivet. Nesten alle kampene er utsolgt!

Dommerne og den utrolig høye standarden de holder! Faktisk også at de gir kort for overtredelser, den eneste måten å få bukt med problemene. Kort for trøyeholding og 'overspilling ved skader' hadde også vært noe, riktignok.

Folkefesten. Nesten ingen hooligan-aktivitet! Glade tyskere er ikke så ille i seg selv, for tross alt er den jevne tysker miljøvennlig, høflig og faktisk dannet.

Diego Armando Maradona og Michel Platini, den første utmerker seg med å være en mann av folket og følger sitt Argentina fra tribuneplass og iført supporterutsyr, mens Michel Platini tappert prøver å følge 'the Mexican Wave' fra sin plass blandt fotballpampene.KJIPT: "I know even more about grass" -- Snoop Doggy Dogg i en film


Pampene som ikke gidder klappe en gang.

Gresset. Jeg begynner å bli lei av å se målsjanser skapes og hindres pga et gressteppe som ikke holder mål. Gresset har røtter som knapt når ned til bakken!

Nederland og Portugals kort-orgie. Spennende og begivenhetsrik kamp, det skal de riktignok ha.

Late latinos. Det er ikke uten grunn at adjektivet 'lat' er utledet av 'latino'. Mye av sjarmen med fotball er at man ikke trenger å gampe seg igjennom skogen, siklende, snørrete og med et colgate-smil. I fotball kan man være fattig og ha skjev tannstilling og allikevel utmerke seg, men når det er VM så kan man forvente at man gidder å bli svett. Det er ikke alltid det er lett for en pragmatisk nordmann og holde med sør-europeiske og sør-amerikanske lag, skal jeg si dere. Mye frustrasjon grunnet tapte overganger, håpløse skuddforsøk fra distanse og oppgitthet over overfokusering på dommeren og tragiske skuespillforsøk følger med territoriet. Men, som man sier det: "Siesta, Siesta, Siesta, Fiesta!"

England. Everyone seems to know the score
They've seen it all before
They just know
They're so sure
That England's Gonna throw it away
Gonna blow it away...

NRK sitt vm-studio med kosekrok-tema og publikum i salen. Hvem faen vil være publikum i et vm-studio? Gubber med sure koner eller folk som ikke har tv og ikke råd til å kjøpe øl på byen? Du får ikke se meg klappe for en jålete programleder uten at de serverer øl i hvertfall!

6 Comments:

Blogger Hjorthen said...

"Inget Sør-Amerikansk lag har noensinne vunnet et mesterskap på Europeisk jord, så nok en gang vil vi merke at fotball-VM handler om historie."

Med unntak av Brasil i Sverige i 1958 naturligvis:-)

11:41 p.m.  
Anonymous Mickey said...

hehe, jeg har hørt at VM i '58 aldri fant sted, men var et forsøk for å se hvordan propagandamaskinen til USA virket... :P

4:27 a.m.  
Blogger Supernøtt said...

Man kan bli fristet til å tro at du ikke liker tyskere...

3:51 p.m.  
Anonymous meg said...

Nå ble jeg litt sur pga. din nedrakking av Tyskland og Portugal. Og har du glemt Spania, har ikke de bra sjangser, lissom?

5:21 a.m.  
Anonymous Fatter said...

Det er klart at hjemmelaget vinner, men nummer tre og Vm's beste lag ble Brasil

8:45 a.m.  
Anonymous Anonym said...

bronsjelaget fra 36 mener du vell!! takk for din oppmerksomhet.

11:40 a.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home