tirsdag, mai 23, 2006

Litteratur.

En måneds forbud mot fotballtrening og Arsenals tap i Champions League-finalen, ikke noen god fotballtid med andre ord. Været er dårligere så det frister ikke sånn med is heller. Så da er alt som står igjen å lese.

"Mørkets makt" og "Tid for hevn" av T. Jefferson Parker er det siste jeg har lest. Enkel krim, men befriende med tanke på at det er forskjellige hovedpersoner og forskjellige settinger. (Los Angeles og San Diego). Det er deilig å slippe å følge en stakkar fra et lite, perifert politidistrikt som plutselig blir i sentrum for internasjonale konspirasjoner og i et arnepunkt for seriemordere.

T.Jefferson Parker skriver en historie i flere deler. Mordet, etterforskningen og avsløringen er ganske klassisk, men hovedpersonen har alltid en tidligere historie som utfolder seg og utvikler seg samtidig med etterforskningen. "Mørkets makt" var ikke all verden, men plotet var interessant. "Tid for hevn", derimot, var glimrende - stilig plot og god driv i historien. Jeg kommer nok til å plukke opp flere bøker av forfatteren.

Nå sitter jeg med noen bøker av Tom Egeland, vår kjære Groruddøling.